Verborgen gebreken: Wat je écht moet weten bij het kopen van een huis
Verborgen gebreken kunnen een nieuwe woning onverwachts duur maken. Leer over jouw rechten, de onderzoeksplicht, en hoe je verrassingen kunt voorkomen.
Buurtonderzoek bij het kopen van een huis
Wil je een woning kopen in een onbekende buurt? Een grondig buurtonderzoek helpt je om onaangename verrassingen te voorkomen. Van geluidshinder en veiligheidsrisico’s tot de impact van bestemmingsplannen en toekomstige bouwprojecten—ken de kansen en bedreigingen in je omgeving voor een weloverwogen keuze.
Onderhandelen bij het kopen van een huis
Bij het kopen van een huis is een verkoopmakelaar er puur voor de verkoper, wat niet altijd in het voordeel van de koper werkt. Wil je als koper sterker staan? Ontdek waarom een eigen aankoopmakelaar en slimme onderhandelingstactieken je kunnen helpen om je droomwoning onder de beste voorwaarden te bemachtigen.
Onderzoeksplicht bij het kopen van een woning
Op verjaardagsfeestjes hoor je het misschien wel eens. De gevallen, waarbij iemand een huis heeft gekocht. Nadat de sleutel is ontvangen en men aan het opknappen van de woning begonnen is, zijn er tegenvallers. Bijvoorbeeld er wordt een lekkage ontdekt aan een plat dak na een regenachtige periode terwijl je de woning in de zomer kocht en het dak goed leek te zijn of in de kruipruimte ontdek je dat de balken voor een groot deel aangevreten zijn door houtvernielers en de balklaag en bovenliggende vloer daardoor zijn draagvermogen verloren heeft of het gevaar aanwezig is dat je door de vloer zakt.
Kies vol vertrouwen jouw droomhuis met een aankoopmakelaar
Ben je op zoek naar jouw droomhuis, maar weet je niet waar te beginnen? Overweeg dan om een aankoopmakelaar in te schakelen!
7 voordelen van een huis kopen met een aankoopmakelaar
Een drukke baan. Oppassen op de kleinkinderen. Mee op schoolkamp. Of op zakenreis naar het buitenland. Mantelzorgen. Er zijn tal van redenen waarom het met je huidige agenda niet lukt om uitgebreid op zoek te gaan naar je droomhuis.